side_banner

Friluftskunnskap Hvordan vandre og klatre sikrere om vinteren?

Med ankomsten av vinteren treffer også kald luft ofte.Men selv om været er kaldt, kan det ikke stoppe entusiasmen til en stor gruppe medreisende til å gå utendørs.Hvordan vandre og klatre sikrere om vinteren?

adfda

1. Forberedelser.

1. Selv om det er mange fordeler med vinterfjellklatring, er det ikke alle som passer for det.Det er best å gjøre i henhold til dine egne forhold.Før du reiser, bør du forstå din egen helse og forstå miljøet og været på reisemålet på forhånd.

2. Gå sammen

Været i fjell og skog endrer seg raskt, og om vinteren må dere reise sammen.Reis med en profesjonell klubbleder så mye som mulig.

3. Vær oppmerksom på kulde og pass på tap av temperatur

Ikke la kald, sterk vind og våte klær vises samtidig.Ordne reisevei og arbeids- og hviletid med rimelighet for å unngå langvarig eksponering for miljøer med lav temperatur.Hvil i tide og legg til varme, bytt klær ofte, hold kroppen tørr og hold varm og kald.

4. Prøv å avslutte aktiviteten før det blir mørkt

Om vinteren blir det fort mørkt.Avslutt aktiviteten før mørkets frembrudd.Prøv å ikke gå om natten.Nattturer øker forekomsten av ulykker.Hvis du ikke kan identifisere retning og rute under nattreise, bør du umiddelbart ringe politiet for å få hjelp.Bruk gjenstandene rundt deg til å gi instruksjoner til redningsmenn.

cdgdfh

5. Ikke fang treranker

Om vinteren mister trærne vann, blir veldig tørre og skjøre, og tåler derfor ikke for mye vekt.

6. Sett et merke for ikke å gå deg vill

Det er lett å gå seg vill hvis du ikke markerer deg.Prøv å markere ordentlig med steiner eller greiner underveis.

7. Veien er glatt og glatt

Om vinteren er det kaldt og glatt på veiene, spesielt i is- og snøvær, noe som øker faren for skliulykker kraftig.Konsekvensene av en utglidning er ukontrollerbare.Derfor må det tas forholdsregler før og under reisen for å minimere risikoen for å skli.

fdsfa

8. Vær på vakt mot snøskred

Generelt er det mer sannsynlig at snøskred oppstår i terreng med en helning på 20°~50°;det andre er snøfall, og snø faller ikke før det samler seg tilstrekkelig snø.

9. Ta med rikelig med utstyr

I tillegg til kuldesikkert utstyr, skal du samtidig ha med frontlykter, bærbar mat, førstehjelpsmedisin, håndstativer, navigasjonsverktøy, og enkle telt og førstehjelpstepper til camping.


Innleggstid: 27. oktober 2021